Szef kuchni
Łukasz Budzik
Łukasz Budzik, szef kuchni restauracji Między Mostami doświadczenie zbierał m.in. w 3-gwiazdkowych restauracjach Michelin, w znakomitym Arzak w San Sebastian, czy Guy Savoy w Paryżu. Uznany został przez inspektorów żółtego przewodnika Gault&Millau za Szefa Jutra a w międzyczasie trafił do finału programu Top Chef i wygrał 9. edycję Food&Wine Noble Night.
Właśnie został uznany za najlepszego Szefa Kuchni stolicy Dolnego Śląska wygrywając Kulinarne Grand Prix Wrocławia. Wyboru dokonało niezależne, bardzo uznane międzynarodowe jury pod przewodnictwem Macieja Dobrzynieckiego, prezydenta Akademii Gastronomicznej w Polsce i wiceprezydenta Międzynarodowej Akademii Gastronomicznej w Paryżu. W skład jury wszedł także Jonas Langerström, dwugwiazdkowy szef kuchni, Adam Pawłowski, międzynarodowy sommelier, pierwszy w Polsce Master Sommelier, oraz przedstawiciele miasta.
Był szefem kuchni w restauracji Prime w hotelu Intercontinental w Doha w stolicy Kataru i Mennicza Fusion w pięciogwiazdkowym butikowym hotelu Granary La Suite. Kucharz z bogatym doświadczeniem i nieograniczoną wyobraźnią kulinarną, którą każdego dnia stara się przełożyć na talerze w swojej kuchni. Finalista programu TopChef, dziś jeden z prowadzących kuchnię w najnowszym programie śniadaniowym telewizji Polsat, Halo tu Polsat. Prywatnie mąż i ojciec. Jeździ na motorze, lata szybowcem. Marzy o patencie pilota samolotów silnikowych.